Wat Meldersnet?

Meldersnet is een vereniging uit Horst aan de Maas die als voornaamste bezigheid het organiseren van zogenaamde LAN-Parties. Dit zijn evenementen waarbij (met name jongeren) met hun pc bij elkaar komen en deze door middel van een netwerk (ook wel Local Area Network of LAN genoemd) met elkaar verbinden. Op dit netwerk worden vervolgens computerspellen met elkaar gespeeld.

Maar deze LAN-Parties zijn inmiddels uitgegroeid tot veel socialere evenementen: naast de mogelijkheid om met elkaar een potje te gamen is het ook leuk om eens te praten over de systeemconfiguratie van elkaar. Ook zijn er altijd genoeg 'experts' in huis die kunnen helpen bij bepaalde problemen, en ook op buiten de standaard Windows problemen is er vaak ook wel iemand die kan helpen bij problemen met professionele applicaties zoals PHP, Windows Server, Photoshop en wat niet meer. Daarnaast kunnen bezoekers natuurlijk ook gewoon praten over andere (niet-computergerelateerde dingen).

Maar als vereniging hebben we natuurlijk ook leden, en om die leden bezig te houden organiseert onze Activiteitencommissie regelmatig diverse activiteiten zoals een avondje bowlen, een feestavond met bbq en met kerst een groot diner. Ook gaan onze leden vaak op bezoek bij andere LAN-Parties of gewoon zomaar een weekendje weg.

Daarnaast bieden we onze leden ook de mogelijkheid om hun eigen website te hosten, en krijgt eenieder een eigen mailbox.

Tenslotte is Meldersnet ook de initiatiefnemer van Dreksbak.nl, de jongerenwebsite van Horst aan de Maas, waarop onder andere dingen als nieuws, agenda, foto's en een forum staan.