Over Meldersnet

Meldersnet heeft zichzelf een “computer netwerk vereniging” genoemd. In eerste instantie omdat er het begrip “LAN-Party” destijds nog niet bekend was, maar inmiddels valt het ook zo uit te leggen dat het een vereniging is om te kunnen ‘netwerken’ in de computerwereld. Naast het organiseren van LAN-Parties bevat Meldersnet namelijk een hoop leden die actief zijn in verschillende takken van de computerbranche, er veel ervaring mee hebben en hebben we ook veel contacten met andere verenigingen en bedrijven in deze branche.

De oorsprong van Meldersnet ligt in Melderslo, een klein dorpje bij Horst. Hier legden twee buurjongens grofweg zo’n 15 jaar geleden een coaxkabel onder de (openbare) weg door, om zo samen met elkaar computerspellen te spelen. Deze kabel werd al snel het Meldersnet gedoopt. Later kwamen er natuurlijk steeds meer vrienden kijken en spelen op dit netwerk, en niet veel later was dan ook de eerste LAN-Party een feit. De groep vrienden werd steeds groter en er werden steeds vaker LAN-Parties georganiseerd.
Uiteindelijk werd er besloten een officiële vereniging van te maken, en begon de vereniging ook steeds meer leden te krijgen. En om die leden een beetje ‘bezig te houden’, kwam er al snel een activiteiten commissie bij. Ook kwam er een eigen server die direct aan het internet hing, waarop leden hun site kunnen draaien en waar geregeld online spelletjes gehost werden.
Inmiddels zijn we al een dikke tien jaar verder en heeft Meldersnet wel zijn sporen verdiend binnen zowel de LAN-wereld als de lokale Horster gemeenschap:
Er zijn al tientallen LAN-Parties georganiseerd, waaronder 5 grote edities in de Mèrthal in Horst. Ook zijn is Meldersnet een bekend gezicht op andere LAN-parties: er gaan geregeld delegaties op bezoek bij andere LAN’s en Meldersnet is inmiddels ook al een paar jaar vast Field Admin op CampZone.
In Horst zelf heeft Meldersnet de lokale jongerensite Dreksbak.nl gerealiseerd, waar inmiddels al meer dan 1000 leden geregistreerd zijn, en dagelijks ook datzelfde aantal bezoekers kan worden verwelkomd. Ook andere verenigingen in de gemeente weten Meldersnet inmiddels te vinden voor technische ondersteuning.

“EEN ROELER IS KOELER”